Begin van Tattoo Hans

Net als de meeste jongens had ik eerst op mezelf een beetje zitten "krassen". Met inkt plus een paar naalden en prikken maar.
Later kreeg ik daar spijt van en liet de zelf gemaakte tattoo's coveren bij Tattoo Peter in Amsterdam. Mijn eerste echte tattoo liet ik op de leeftijd van 14 jaar zetten. Een slang, geld voor een hele grote had ik toen niet. Maar ik vond het prachtig. Er volgden nog vele tattoo's. En zo met de tijd kreeg ik het idee om het zelf ook te gaan doen.

Maar tatoeeerders delen (deelden) hun kennis niet graag met nieuwkomers dus kreeg ik geen antwoord op mijn vragen. De meeste tatoeëerders zwegen als het graf.
In plaats daarvan leerde ik door met mijn vrienden tattoo-shops te bezoeken en goed op te letten hoe alles in zijn werk ging.

Ik bouwde zelfgemaakte machine's van o.a. een deurbel. En mijn eerste klanten waren mijn vrienden.

Na een lange tijd van zelf geen tattoo's laten zetten of tattoeeren heb ik in 1988 de draad weer op gepakt. De tijden waren echter zeer veranderd wat betreft de hygiene, indeling van een tattoo-shop, tattoo-machine's, werkwijze enz.
Ik ben toen langzamerhand tattoo-materiaal gaan kopen en ben bij andere tattoeëerders gaan kijken hoe zij werkten. En vooral heel veel uitproberen op mijzelf.

In 1992 ben ik een studio aan huis begonnen. Overdag bij een baas werken en 's avonds tatoeëerde ik.
En vanaf 1995 ben ik fulltime tatoeëerder. Ik werk vanaf dinsdag tot vrijdag 's middags vanaf 13.30 tot 17.00 en 's avonds vanaf 19.00 tot 22.00 uur. Op Zaterdag van 13:00 tot 17:00

En sinds 1997 heb ik een winkelpand omgebouwd tot een tattoo-shop,die aan de allerlaatste eisen van de G.G.D. en Tattoo Bond voldoet. Omdat ik alleen op afspraak werk wordt er niets overhaast gezet. De klant komt altijd eerst kijken en daar hoef je overigens geen afspraak voor te maken.