Werkwijze

Wat komt er allemaal kijken bij het zetten van een tattoo?

Voorbereiding:
Wanneer je beslist hebt dat je een tattoo wilt, kom je gewoon bij ons langs om alles te bekijken en te bespreken. Eerst gaan we in de boeken kijken, of heb je misschien wel zelf een ontwerp meegenomen via internet .We bespreken in welke kleur je de tattoo wilt hebben en welke afmeting hij moet zijn. Ook op welke plaats hij moet komen is belangrijk, het is mogelijk dat je een bepaalde tattoo wilt hebben maar dat hij gewoon niet op een bepaalde plek past.

Afspraak:
We maken dan een afpraak wanneer je kunt komen om je tattoo te laten zetten, kleine tattoo,s kunnen soms snel worden gezet voor grotere duurt het even.

Voor het zetten:
Dan breekt de grote dag aan. LET OP!! je mag zeker 24 uur voor het tatoeëeren geen alcohol, drugs of pijnstillers gebruiken; wel moet je goed van te voren eten en rusten. Voor we beginnen bespreken we nog even de juiste kleur, afmeting en ook de plaats wordt nog een keer bekeken. Je kunt ook de foto's bekijken hoe een tattoo wordt gezet.
Dan wordt de huid schoongemaakt, geschoren (wegwerpmesjes!) en nog een keer schoongemaakt. Vervolgens maken we een afdruk van de tattoo op de huid met een soort 'carbon'. Dan zetten we , waar je bij bent, de tattoo machine in elkaar. Alle onderdelen worden steriel uit de verpakking gehaald. Ook de verf wordt in wegwerp cupjes gedaan. Alles is nu klaar om te beginnen.

Het zetten:
We starten met de buitenlijnen, deze zijn meestal zwart of je moet bijvoorbeeld een dierenportret willen dan zijn de buitenlijnen in dezelfde kleur als de binnenvlakken. Daarna zetten we zonodig de schaduw erop en als laatste kleuren we indien nodig de binnenvlakken.

Hoelang:
Wanneer je een grote tattoo wilt laten zetten dan moet je rekenen dat we niet langer dan 3 tot 3,5 uur aan een stuk tatoeëeren,soms kan het langer maar de huid geeft aan wat er wel of niet kan.Is de tattoo dan nog niet af dan moet je eerst een maand wachten voordat we verder kunnen. Na een maand is de huid weer zover dat er weer op getatoeëerd kan worden. Wil je een kleine tattoo dan duurt het ongeveer tussen een half uur en 1,5 uur voordat deze klaar is; dit is afhankelijk van de tattoo en ook van wat voor huidtype je hebt.Geloof niet alles wat je op TV ziet, voor een programma wordt alles in een korte tijd weergegeven maar echt grote tattoo,s duren langer als 1 uur!

Nazorg
Nu zijn we klaar, de tattoo wordt schoongemaakt, vetvrij gemaakt en wordt er een folie op gedaan. De folie zorgt ervoor dat je tattoo beschermd wordt tegen beschadigingen. Dan worden de naalden weggegooid in een speciale naaldcontainer. De rest zoals inktcupjes, doekjes etc. worden weggegooid.