Piercings zetten

Piercing betekent letterlijk doorboren.
en bestaat al sinds de mensheid. Al sinds er mensen zijn, zijn er piercings. Vroeger liep men al met een eenvoudig ringetje door elk willekeurig lichaamsdeel.
De laatste jaren zijn de piercings erg populair geworden, gaatjes in navels, tongen, wenkbrauwen, lippen, neuzen of geslachtsdelen met daarin een ringetje of staafje.

Alles is van te voren steriel verpakt.

Nadat je hebt besloten om een piercing te nemen kun je bij ons een afspraak maken voor het zetten van een piercing. Je hoeft trouwens geen afspraak te maken, doordat alles al steriel verpakt is kan je direct geholpen worden. Maar omdat het soms druk kan zijn is het maken van een afspraak wel aan te raden.
Het is net als naar de tandarts gaan, eng van te voren, maar het is gebeurt voor je er erg in hebt. En het valt altijd reuze mee.
Eerst ga je een mooi sieraad uitkiezen, de sieraden zijn van titaan (nikkelvrij) dat betekent dat je geen kans hebt op allergie uitslag (Tegenwoordig mag er ook gepierced worden met chirurgie's staal met een laag nikkel gehalte). Daarna wordt je huid schoongemaakt. Ondertussen worden alle tangetjes ontsmet (naalden zitten in een steriele verpakking) maar ook je sierraad wordt steriel gemaakt!! Dan wordt er afgetekend waar de piercing komt te zitten. Als laatste wordt de piercing geplaatst, goed opletten!! want binnen 3 seconden is het al gebeurt.

Nu je het ergste achter de rug hebt moet je goed de adviezen naleven die wij je meegeven ook op de nazorg pagina kun je nalezen wat er allemaal bij komt kijken om een piercing te verzorgen.
Na verloop van tijd groeit de binnenkant van de wond dicht met huid. Haal je het sierraad eruit, dan groeit na verloop van tijd het gaatje weer dicht. Het kan enige tijd in beslag nemen voordat een piercing geheel genezen is, al die tijd is optimale hygiëne belangrijk.

Privacy en een goed contact tussen piercer en klant zijn erg belangrijk. We nemen daarom alle tijd voor onze klanten om het procédé door te spreken, en uitteraard kan er daarna altijd even rustig nagepraat worden.
Het kan zijn dat je nog niet zeker weet of je wel een piercing wilt of dat je niet weet wáár je een piercing wilt laten zetten, twijfel in dat geval niet en kom gewoon even langs. Je kunt dan onze sieraden bekijken, foto's bekijken, kennismaken of gewoon even lekker een bak koffie drinken en een bij kletsen. Zodat je als je de volgende keer komt je eigen al een stuk meer op je gemak voelt.


Wat je kun je verder bij ons verwachten:
  • De nieuwe naalden worden altijd in uit de steriele verpakking gehaald waar je zelf bij bent en na gebruik meteen weggegooid.
  • Alle instrumenten die we gebruiken zijn gesteriliseerd.
  • Alle sieraden zijn óók gesteriliseerd, ze zijn natuurlijk nieuw maar opnieuw steriliseren is bij ons vereist, sierraden kunnen daarom niet geruild worden.
  • Er wordt altijd gekeken of de plaats die je wilt laten piercen geschikt is, het kan dus gebeuren dat we je op bepaalde plaatsen niet willen piercen.
  • Let er tot slot op dat wanneer je vlak voor je vakantie besluit om een piercing te nemen, je van ons wel eens een advies kunt krijgen om dit maar na je vakantie te komen laten doen, beter is natuurlijk om ruim voor je vakantie te komen.